De Alkmaarse Roei- en Zeil Vereniging heeft, zoals de naam al doet vermoeden, 2 afdelingen. De roeivereniging is gevestigd in Alkmaar en het zeil-motor gedeelte van de vereniging is gevestigd in Akersloot. Bij de zeil-motor vereniging is voldoende ruimte om van de watersport te genieten in een mooi vaargebied op het Alkmaardermeer. De haven is voorzien van moderne faciliteiten en biedt ligplaatsen te water en (overdekte) stalling op de wal. Er is een goed restaurant en een clubhuis als thuisbasis voor een actieve vereniging. Het aantal leden in Akersloot is ongeveer 640. 

De ARZV is een actieve vereniging die zich inzet voor het faciliteren van vele vormen van watersport. De vereniging organiseert ieder seizoen zeilwedstrijden onder SW handicap en verzorgt zeilopleidingen voor jong en oud. Bovendien is de ARZV de thuisbasis voor vele (inter)nationale zeilwedstrijden die op het Alkmaardermeer worden gehouden. Verder wordt er veel geïnvesteerd om onze haven up-to-date, veilig, veelzijdig en milieu vriendelijk te houden. Het bestuur is verantwoordelijk voor het beleid en bestaat uit zeven vrijwilligers die ieder een eigen portefeuille beheren. Onze professionele havenmeester is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken.

Ben je op zoek naar een gezellige vereniging met ruim en mooi zeil- en vaarwater en een diversiteit aan activiteiten, wordt dan lid van onze vereniging!

Vriendelijke groeten,
Voorzitter ARZV van de afdeling zeil-motor