Zoals in de media bekend gemaakt zijn per 1 juli de coronamaatregelen verder versoepeld. Zo mogen we weer met een samengestelde bemanning de zeilboot in, en is het organiseren van zeilwedstrijden weer mogelijk gemaakt. Het inschrijfgeld is voor onbepaalde tijd opgeschort.
Echter, het virus is niet verdwenen en ligt op de loer, de overbekende maatregelen blijven van kracht. Dus de 1,5 meter blijft buiten de boot wél gehandhaafd, bij verschijnselen blijf je altijd thuis, handenwassen, etc. etc.

Horeca in De Roef is beperkt mogelijk, het zal echter iedereen duidelijk zijn dat de aanmelding en prijsuitreiking zoals we die in de kantine gewend zijn, onmogelijk is geworden. Wel bieden Hugo en Irma het SW-menu als afhaalmenu aan, zodat deze aan boord genuttigd kan worden.

Omdat het essentiële sociale element ontbreekt hebben we besloten de SW-wedstrijden seizoen 2020 dit jaar over te slaan. Spijtig maar we kunnen niet anders, we vieren ons 35 jarig bestaan (hopelijk) in 2021. 

Maar..............daarvoor in de plaatst nodigen we alle deelnemers graag uit voor de SW trainingswedstrijden 2020, seizoen 1

Kijkend naar de mogelijkheden kunnen we dit jullie aanbieden:

 1. Start proef SW-trainingswedstrijd voor alle kajuit- en openboten op dinsdagavond 7 juli 19:30
 2. Inschrijven bij voorkeur voor 6 juli via de ARZV website
 3. Aanmelden op de avond van de wedstrijd rond 19:00 bij het startschip (kan je vanaf je boot doen)
 4. Kleed je thuis om. Kan dat echt niet, de kleedruimte biedt ruimte aan maximaal 4 personen, je kan je ook in de loods of gewoon op de parkeerplaats omkleden.
 5. We varen een banenkaart SW (nostalgische SW) die met de regels voor wedstrijdzeilen 2018-2020 voor je klaar ligt op of nabij het startschip
 6. Welke baan gevaren wordt is van de wind afhankelijk en staat op het startschip aangegeven
 7. De startlijn ligt tussen de startschip-vlag en de aangegeven 1e (start)boei
 8. Startprocedure is zoals gebruikelijk
 9. De S-vlag op de reddingsboot geeft aan als de baan wordt ingekort: ga na het ronden van de boei dan direct naar de finishlijn
 10. De finish ligt altijd bij de haven ter hoogte van de buitensteiger. De finishlijn is tussen de laatste boei en de startschip-vlag.

Verder: 

 1. In de haven: de ruimte is beperkt, in de Roef en tent zijn alleen zitplaatsen beschikbaar. Het is absoluut verboden om staand je consumptie te nuttigen.
 2. 1 persoon kan wel consumpties bij De Roef ophalen en afrekenen en op een dienblad meenemen naar z'n boot.
 3. Buiten de tent geldt een verbod om binnen een straal van 50 meter je consumptie te nuttigen.
 4. Na afloop van de wedstrijd ga je vanaf je boot naar huis. Vergeet daarbij niet een eventueel dienblad te retourneren.
 5. Uitslagen volgen zo spoedig mogelijk op de website

We hopen dat iedereen begrip heeft voor de situatie en mee wil werken om de SW in deze nieuwe vorm weer op te starten. De huidige regelgeving van het R.I.V.M. wordt gehanteerd, en we gaan hier ook op handhaven.
Als SW-ers willen we natuurlijk geen nieuwe uitbraak op ons geweten hebben. Verloopt deze proef goed, dan hebben we 9 wedstrijden in het vooruitzicht en is de laatste wedstrijd op 25 augustus gepland.