SW

Gedurende het seizoen worden er door een enthousiaste groep mensen vanuit onze vereniging iedere jaar de zo genoemde "SW" zeilwedstrijden georganiseerd. De SW heeft sinds half April een nieuw bestuur, dat hard bezig is alle zaken goed voor te bereiden. 

Hoe verlopen de SW-wedstrijden: deze worden gevaren op dinsdagavond. De 1e starttijd die hierbij aangehouden wordt is 19.30 uur.
SW betekend Snelheid Watersport en houdt in dat verschillende type schepen tegen elkaar kunnen varen. Elk deelnemend jacht krijgt bij inschrijving een door het watersportverbond vastgesteld SW-getal. Dit is een voor elk type boot berekend cijfer dat gebruikt wordt om na het finishen samen met de gezeilde tijd de wedstrijduitslag te berekenen.
Deze wedstrijden zijn voor alle leden van de vereniging en voor leden van andere verenigingen rondom het Alkmaardermeer. Informatie, reglement en banenkaart staan onderaan deze pagina.

De data van de wedstrijden kunt u vinden in de agenda. Binnen onze vereniging blijft de onderlinge competitie en het gemoedelijke karakter van de wedstrijden van groot belang. Daarom behoudt de SW-comité het recht om, indien nodig, gedurende het seizoen of na afloop hiervan een ratinggetal per individu aan te passen.

Na de wedstrijd bent u van harte welkom in De Roef om het verloop van de wedstrijd te bespreken. De uitslag wordt de dag na de wedstrijd op de website gepubliceerd.

De inschrijving is tot 16 jaar gratis, voor 16 jaar en ouder is de inschrijving alleen geldig als ook het inschrijfgeld vooraf is voldaan. Dat kan eenmalig per bank voor het hele seizoen, of contant voor aanvang van die wedstrijd. Alle informatie kan je hieronder inzien en desgewenst uitprinten. Letop: de banenkaart en Reglement worden binnenkort vernieuwd, iig voor 1 mei.