Nieuwsbrief 2024-3

Tewaterlating 2024

 

Ondanks het erg matige voorjaar tot nu toe wordt het toch zo langzamerhand tijd voor de tewaterlating voor het komende seizoen. 

De tewaterlating vindt dit jaar plaats op zaterdag 13 en zondag 14 april. Het vertrouwde team vrijwilligers is er weer helemaal klaar voor.  We beginnen op zaterdag om 8.00 uur met het leegrijden van de loods. Als alles voorspoedig verloopt, zal dit rond koffietijd gereed zijn. Daarna gaan eerst de open zeilboten, die op het botenplein staan, te water.  Net voor of net na de lunch beginnen we dan met de boten op het parkeerterrein. Allereerst gaan de boten te water die parallel aan de weg staan (inclusief Gijsje, Zwerver, Boreas, Vrouwe Wijnanda en Miramare). Als er daarna nog tijd is kan een aantal boten op de eerste lange rij nog meegenomen worden. 

Op zondag gaan we verder met het parkeerterrein. Om 8.00 uur beginnen we traditiegetrouw met de hoek waar de motorboten staan en daarna volgen de boten op de lange rijen. De verwachting is dat het parkeerterrein in de loop van de middag leeg zal zijn. 

De trailerboten op het botenplein worden voor zaterdag door de havenmeester opzij gezet en gaan op een ander tijdstip in overleg met de havenmeester te water.

De 14-dagenregeling in de loods is volgeboekt. Deze boten worden gemarkeerd met een rood bordje (niet verwijderen!!!) en gaan dit weekend de loods in (De eigenaren hoeven hier niet persé bij aanwezig te zijn). Deze boten gaan op zaterdagochtend 27 april te water.

Prepareer uw boot (ladders weg, landvasten eraan), afsluiters dicht en zorg dat u op tijd aanwezig bent; het gaat meestal vlotter dan u denkt! Indien u echt niet bij de tewaterlating kunt zijn, laat het dan vooraf aan de havenmeester weten en overhandig eventueel de sleutels van de boot zodat hij de boot kan nalopen. Een eenmaal gezonken boot van de bodem afhalen is een lastige en kostbare klus!

De boten die in het water zijn blijven liggen moeten uiterlijk in het weekend van 30 en 31 maart naar hun eigen box!

 

De bergingscommissie

 

Website ARZV

Een goede website is het visitekaartje van een vereniging. Richard Gankema heeft de afgelopen jaren de website van de AZRV voor ons verzorgd en onderhouden, waarvoor veel dank. Richard geniet nu van zijn pensioen door lekker te gaan varen. Helaas heeft hij daardoor minder tijd om de website te onderhouden. 

Is er misschien iemand in ons ledenbestand die het leuk vind deze taak van Richard over te nemen? We zouden graag iemand hebben die kan helpen met het onderhoud en ondersteuning bij de technische aspecten van de site. Bij interesse graag even een email naar Wouter (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Zeilles

De zeillessen voor volwassenen is blijvend populair bij de ARZV. We hebben voldoende cursisten, voldoende instructeurs, maar een tekort aan boten. Heeft u een valk/centaur/randmeer of vergelijkbaar die wij mogen gebruiken voor de zeillessen dan hoor ik dat graag! Meer informatie graag even een email naar Wouter (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

E-mail in de spambox

Het gebeurt helaas nog regelmatig dat e-mail van de ARZV verdwijnt in de spambox. Binnenkort worden de rekeningen voor het zomerseizoen verrstuurd en het is veel werk voor de Penningmeester om mensen na te bellen. Controleer dan ook regelmatig uw spambox. Het blijkt dat met name outlook en hotmail adressen hier last van hebben.

U kunt ook een e-mailbericht markeren als geen ongewenste e-mail in Outlook.com zie https://support.microsoft.com/nl-nl/office/e-mail-gaat-per-ongeluk-naar-de-map-ongewenste-e-mail-f409b58c-2617-47e2-8a97-cab612d98eff

 

ALV

23 april staat de voorjaars Algemene Leden Vergadering weer op de agenda. De stukken zullen voor die tijd op de wbsite geplaatst worden.

 

met vriendelijke groeten,

Het bestuur van de ARZV