Corona-maatregelen op de havenCorona-maatregelen op de haven

Extra gedragsregels naar aanleiding van de Corona-pandemie.

  • Houdt u aan de hygienevoorschriften van het RIVM
  • Blijf thuis indien u klachten heeft als verkoudheid, hoesten en/of koorts,
  • Houdt 1,5 meter afstand van elkaar, ook op de paden en de steigers. Op de steigers kan dat lastig zijn omdat ze relatief smal zijn. Wacht dus even aan het begin van de steiger of op uw boot totdat de steigers vrij zijn, stap eventueel indien mogelijk op een zijsteiger om anderen te laten passeren.
  • Ga niet met meer dan 2 personen op een boot en zorg voor 1,5 meter afstand, gezinsleden uitgezonderd.
  • Ga niet staan praten met elkaar op plaatsen waar anderen dan niet meer kunnen passeren zonder de noodzakelijke afstand te houden.

In navolging van de maatregelen vanuit de veiligheidsregio is het sanitair gesloten. Alleen het mindervalidentoilet (laatste deur aan noordzijde van het gebouw) is open voor gebruik. Als de loods open is, kan ook gebruik worden gemaakt van het toilet in de hal (onder de trap). Alhoewel de toiletten regelmatig worden schoongemaakt wordt u ook zelf gevraagd de toiletten schoon achter te laten. De volgende gebruiker zal dat op prijs stellen!

Het is in ons aller belang dat we de maatregelen van de overheid en hiervoor genoemde gedragsregels respecteren en uitvoeren. Uiteraard in de eerste plaats voor onze gezondheid, maar ook om - op bescheiden schaal - onze hobby uit te kunnen voeren. Politie en Handhaving zijn de afgelopen dagen diverse keren bezoek geweest en dat gaf geen aanleiding tot nadere op- of aanmerkingen. Laten we dat zo houden, dan kunnen hopelijk op zo spoedig mogelijk De Roef weer openen en de verenigingsactiviteiten een aanvang laten nemen.

Het bestuur