Verslag Finn EK Masters

Afgelopen week zijn 6 leden van Finn team Alkmaar afgereisd naar het Gardameer om de ARZV te vertegenwoordigen tijdens het Finn EK Masters in Campione. Een gezellig evenement met 93 deelnemers in een prachtige omgeving.

Present waren:

  • Maria Kuiper (NED201), de enige vrouwelijke deelnemer.
  • Onze zeer ervaren Finn zeilers Kik van Swol (NED 179) en Marck Smit (NED17) ,
  • Joop Wuijts (NED164), met zijn 87 jarige leeftijd de oudste deelnemer
  • En ”nieuw” in de Finn klasse zijn Klaas Ruigewaard (NED 128) en Marc Eriks (NED962), twee aanwinsten voor het wedstrijdveld waar zij al goed in meekomen.

Alle ochtenden konden de zeilers relaxt opstarten. In het zonnetje wat klusjes aan de boot doen, een drankje halen bij de bar of wat verkoeling zoeken door even te zwemmen in het meer. Rond het middaguur afwachten of er wind komt, wat dagelijks werd beloond met een magere 5 tot 9 knoop. 'S avonds bijkomen en gezamenlijk genieten van het heerlijke eten.

De start
 
lachende zeilende Klaas

In vier dagen tijd hebben de zeilers 8 wedstrijden gezeild. Het niveau was hoog, de deelnemers zeer ervaren en de omstandigheden moeilijk.
Het was een uitdaging om ondanks de lage windvoorspelling, vele winddraaiingen (en soms ook windwakken) een snelle tijd neer te zetten.
De zeilers werden streng in de gaten gehouden door de jury. Dat heeft Marck en Marc wel wat puntjes gekost. Joop daarentegen verzamelde vooral positieve aandacht en had een berg media om zich heen. Alle zeilers hebben het evenement uiteindelijk afgesloten met een goed gevoel. We zijn weer een mooie ervaring rijker.

Graag bedanken wij de organisatie van het evenement en de fotografen die voor prachtige beelden hebben gezorgd. Felicitaties gaan uit naar Peter Peet (NED148) voor het behalen van de (verdiende!!) eerste prijs.

Groepsfoto
 
De deelnemende landen

Aankomend weekend doen veel Finnzeilers mee aan het Open NK in Medemblik. En wij hopen een groot aantal deelnemers te mogen ontvangen tijdens de Boerenkaascup aan het einde van deze maand bij de ARZV.

Lisa van Malde