Openingstocht 22 mei 2022Openingstocht 22 mei 2022

Het voorjaar is weer heerlijk aan het opstarten en na 2 jaar van beperkingen is het eindelijk weer zover…. Een openingstocht!!!

Het programma voor de openingstocht van Akersloot naar Alkmaar op 22 mei 2022 ziet er als volgt uit:

  • 09.00 uur Ontvangst met koffie in de Roef bij Hugo & Irma.
  • 10.15 uur Uitvaren haven Akersloot.
  • 10.30 uur Achter het Admiraalsschip op naar Alkmaar.
  • 11.15 uur Gezamenlijke doortocht door de Leeghwaterbrug.
  • 11.30 uur Vlootschouw bij de Accijnstoren.
  • 12.00 – 14.00 uur Kan gekozen worden om lekker wat te gaan relaxen en bijpraten op het Waagplein of een speurtocht (maximaal 5 km lopen) door de Alkmaarse binnenstad te doen. De speurtocht wordt ingenomen voor het weer aan boord gaan van de boten om de terugreis naar Akersloot gezamenlijk aan te vangen.
  • 14.15 uur Gaan de bruggen weer draaien voor de terugtocht.
  • 15.30 - 18.00 uur Een heerlijke aangeklede borrel in de Roef bij Hugo & Irma.

Na 18.00 uur kan u altijd gezellig blijven om voor eigen rekening de avond voort te zetten. De Roef is de hele avond regulier open.

Wij verwachten u tussen 09.00 en 10.00 uur in de Roef voor een bakje koffie. Wij bestellen nu alvast mooi weer, dus dat komt echt in orde. Na het begroeten van de Admiraal meren we zoveel mogelijk af aan het Luttik Oudorp achter de Rotorenbrug (ijzerenbrug) en de st Annabrug maximale diepgang 1,40 meter en de Kuypersbrug (bij het huis met de kogel) met een maximale diepgang van 1,15 meter.

Een speciaal verzoek van de havendienst van Alkmaar is dat alle schepen die afmeren in het Luttik Oudorp zich eerst omdraaien en met de boeg in de richting van het Noordhollands-kanaal afmeren. Schepen met een grotere diepgang mogen afmeren aan de Bierkade of de Voormeer, met dien verstande dat er niet meer dan twee schepen naast elkaar mogen liggen in het Noordhollands-kanaal. Dit is een eis van de Havendienst van Alkmaar.

Om ca. 14.15 uur worden de Kuyperbrug, St. Annabrug en de Rotorenbrug weer bediend door de havendienst van Alkmaar. En kunnen we weer de terugtocht aanvaarden naar Akersloot.

Wij hebben er al weer zin in en hopen u ook! Tot 22 Mei!

Namens het bestuur,

Frank van het Kaar.