Splash training Workum

Team Alkmaar

Met 4 Splashes op de trailers togen 4 ARZV jeugdleden 9 augustus 2020 richting Workum. Daar hebben ze van 10 t/m 14 augustus voor het eerst meegedaan aan een trainingsweek van Jeugdwedstrijdzeilen Noord.

Hidde Heijhoff

Merel de Vries

 

Jarno Kamphuis

Sterre Kamphuis

Op de camping ‘It Soal’ in Workum zijn de tenten opgezet (en caravans en campers). Daarnaast is een stukje terrein gereserveerd voor de bootjes. Vanaf het strand bij Workum gaan alle boten ’s morgens te water en komen er niet eerder af dan einde van de middag of als de wind ‘op’ is.

Dit was een heerlijk warme week om te zeilen met helaas iets minder wind.

Even afkoelen

Met 6 trainers (en hulptrainers) werden de 20 Splashes, 9 Laser 4.7 en 20 optimisten getraind. Onder de trainers een aantal ‘bekende’ zeilers zoals Dominique Ebbinge die deelnam en Mark Immenga die kampioen werd op de WK Splash in Italië.

Dominique wist nog van de SKON-wedstrijd (2018) in Akersloot, dat ze eindelijk een keertje gewonnen had van Mark.

Train de trainer (Coen en Mark)
Dominique doet voor

Wij hebben ontdekt hoe leuk en actief het Jeugdwedstrijdzeilteam Noord is. Wij zullen zeker vaker mee gaan trainen en proberen aan te sluiten bij de najaarstrainingen. Wat een top trainers waren er. Zeg nou zelf, wie wil er nou niet de kneepjes van het wedstrijdzeilen van leren van een voormalig WK kampioen Splash.

Stretch oefeningen na een dag zeilen

Samen koken en eten

Team trainers en pupillen

Naast het zeilen is; conditie-, kracht- en mobiliteit-training ook een onderdeel van een trainingsdag. Dus neem je sportschoenen maar mee en zorg dat je thuis alvast gaat trainen. Heb je de trainingen van Marit Bouwmeester wel eens gezien?!?

 

Ik ben Hidde en dit is mijn derde jaar dat ik in een Splash vaar. De laatste week van de vakantie ben ik voor de eerste keer op training week in Workum geweest, dit was ook mijn eerste keer op het IJsselmeer. Ik heb hier erg veel geleerd bijvoorbeeld: mijn positie in de boot en binnen de wind varen zijn erg verbeterd.

Hidde Heijhoff

Elke dag starten we met een voorbespreking en daarna het water op. Op het water begonnen we met een paar oefeningen en daarna lunchen en na de lunch nog een paar oefeningen. Dan rond half 3 gingen we naar het wedstrijd gebied om daar twee wedstrijden te varen. De eerste dag werd ik 10e en 7e de tweede dag twee keer 7e en woensdag een 3e en een 2e plaats. Donderdag (op mijn verjaardag) één keer eerste. Daarna geen wedstrijd meer omdat er erg weinig wind was. De laatste dag werd ik nog een keer 7e. Toen deden we ook maar 1 wedstrijd omdat er weinig wind was. Uiteindelijk vijfde van de 20 in het eindklassement met twee aftrekwedstrijden en ben erg tevreden met mijn eerste keer op het IJsselmeer.

Doe jij de volgende keer ook mee?