Op het terrein van de haven zijn verschillende faciliteiten. De loods voor een overdekte zomerstalling en winterberging, het botenplein voor de stalling van open boten. De haven biedt 450 natte ligplaatsen waarvan 12 overdekt. Er zijn diverse mogelijkheden om uw boot te water te laten; 

Botenkraan
Voor de bediening van de botenkraan moet een afspraak worden gemaakt met de havenmeester. De bovenloopkraan kan tot 8 ton hijsen.

Trailerhelling
De trailerhelling kan altijd gebruikt kan worden. Verzoek is om na de tewaterlating van uw boot deze op een andere plaats te leggen zodat de volgende weer gebruik kan maken van de helling. Let op, de helling kan glad zijn op het onderwater liggende gedeelte.

Kolomkraan
Sinds een paar jaar is er ook de mogelijkheid om een boot met hijsoog met een maximaal gewicht van 2500 kg met een kolomkraan te water te laten. Deze kraan mag u zelf bedienen na een korte instructie. Houd hierbij rekening met de voetgangers die langs deze kraan lopen om van en naar hun boot te lopen. Attendeer de passanten erop als u gaat hijsen en dat er een alternatieve route is. Dit blijft een risico volle gebeurtenis, zowel voor uw boot, passant maar vooral ook voor uzelf.

Overige faciliteiten

Milieuplein
Op de haven is een afvalscheiding mogelijk. Glas-, chemische- en restafval kan gescheiden worden afgevoerd. Indien u olie of diesel in het water heeft gemorst, dan graag direct melden bij de havenmeester. Op de haven zijn middelen aanwezig om verspreiding te voorkomen.

Vuilwaterstation
Op de haven is een vuilwaterstation aanwezig. een vuilwaterstation en een brandstofpomp met benzine en zwavelarme diesel ter beschikking. Voor de bediening wordt enkel bediend door de havenmeester of ander daartoe bevoegd persoon.

Tanken
Op de haven is een brandstofpomp met benzine en zwavelarme diesel aanwezig. De bediening wordt enkel gedaan door de havenmeester of ander daartoe bevoegd persoon. Kijk voor aanwezigheid en bediening op tankstation.

Parkeren
Naast en achter het verenigingsgebouw is een groot gratis parkeerterrein. De toegang tot de haven is middels een hek met een slot. Het voetgangershek is altijd open. Toegang tot de haven met de auto kan alleen via de havenmeester geregeld worden.

Verenigingsgebouw
In het verenigingsgebouw is een kantoor gevestigd voor de havenmeester en een botenloods. Op de 1e verdieping is een groot leslokaal en de bestuurskamer. De moderne nautisch uitgevoerde toiletruimte zal u zeker aanspreken. In een toiletruimte voor de invalide watersporter is voorzien.

Blauwe vlag
In 2018 zijn extra maatregelen getroffen om de doorstroming van het water in de haven te bevorderen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de haven de Blauwe vlag heeft kunnen behouden die wij sinds 2010 hebben gekregen. De Blauwe Vlag is een exclusief eco-label dat wordt uitgereikt aan meer dan 3500 stranden en jachthavens in ruim 30 landen in Europa. De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn.

Fietsen
Fietsen is niet toegestaan op de looppaden en steigers, een uitzondering geldt echter voor de havenmeester.
Een fietsenstalling is aanwezig binnen de hekken van de haven naast het verenigingsgebouw.

Routebeschrijving vanaf het water gebruikNavionics Waterkaart Alkmaardermeer

Routebeschrijving naar de haven vanaf de weg: (volg ook de verwijsborden Jachthaven ARZV) 

Vanuit de richting Alkmaar of Amsterdam vanaf de A9:
Neem afslag (11) Akersloot en rijdt naar het dorp Akersloot. U rijdt hotel Van der Valk Akersloot voorbij en rijdt nu op de Geesterweg. Op de tweede rotonde, gelegen aan de noordkant van het dorp, gaat U rechts af, na 50 m weer rechts. U gaat nu onmiddellijk links af de Klaas Hoornlaan in. U vervolgt de weg en aan de linkerzijde van de weg ligt ons parkeerterrein.

Vanuit de richting Heiloo:
Volgt U de Kanaalweg tot aan de driesprong bij het Noord-Hollands kanaal. U gaat vervolgens rechts af richting Akersloot. In het dorp aangekomen gaat U bij de eerste rotonde links af en volgt verder de hierboven beschreven route.