Corona
Corona

Corona-maatregelen op de haven

In onze vorige nieuwsbrief van 17 maart jl. hebben wij u geïnformeerd over de maatregelen die tot 6 april op onze haven gelden. Inmiddels is duidelijk dat, in navolging van de besluiten van de overheid van 23 maart jl, de bestaande maatregelen worden verlengd tot (vooralsnog) 1 juni.

In aansluiting op het overheidsbeleid gaat onze haven niet ‘op slot’ mits de voorschriften t.a.v. hygiëne en afstand houden in acht worden genomen. Afstand houden is van cruciaal belang voor een ieders gezondheid!

De activiteiten van de vereniging tot 1 juni zijn afgelast of worden uitgesteld. De trainingen/lessen en SW-wedstrijden zullen op ze vroegst na 1 juni starten, de ALV is uitgesteld tot een nader te bepalen datum en de Openingstocht is voor dit jaar afgelast.

Wat betreft de tewaterlating is het duidelijk dat de geplande (massale) tewaterlating op 18 en 19 april niet door gaat. In plaats daarvan zullen de boten langzaam maar gestaag door de havenmeester te water worden gelaten. Dit zal langere tijd in beslag gaan nemen omdat de mogelijkheid om de boten naar de kraan te brengen beperkt zijn. U wordt gevraagd aan de havenmeester te melden als uw boot gereed is om te water te laten (bij voorkeur via E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om de telefonische belasting van de havenmeester te verminderen). Hij zal dan een planning maken en contact met u zoeken over het tijdstip van tewaterlating. Het wordt een ingewikkelde puzzel, dus u wordt gevraagd - ook is uw boot klaar- enig geduld te betrachten. Uw aanwezigheid bij de tewaterlating is vereist omdat u op eigen kracht naar uw ligplaats moet varen. Er zijn geen rubberboten ter assistentie aanwezig!

Probeer bij het onderhoud aan uw boot rekening te houden met elkaar. Bent u in de gelegenheid om door de weeks aan uw boot te werken, doe dat dan. Dat geeft de mensen die op het weekend aangewezen zijn de ruimte zonder grote drukte aan hun boot te werken. Van de eigenaren van de boten die al in het water liggen wordt gevraagd hun boten zo spoedig mogelijk naar hun ligplaats te brengen zodat de boten die hier en elders te water gaan meteen in hun eigen box kunnen worden gelegd.

Er worden op dit moment ook vragen gesteld over de inning van de zomerliggelden. Aangezien de kosten voor de vereniging gewoon doorlopen zullen wij op het normale tijdstip de facturen voor de liggelden gaan versturen. Met de hiervoor genoemde aanpak van de tewaterlating verwachten wij eind april de overgrote meerderheid van de boten te water te hebben. Wij gaan er vanuit dat u daarvoor begrip heeft.

Zodra de instructies van de overheid wijzigen zullen wij de daar uit voorvloeiende consequenties bespreken en communiceren. Wij hopen op een ieders medewerking en onderlinge solidariteit. Alleen dan kunnen we na 1 juni hopelijk aan een gezellig vaarseizoen beginnen. Houdt rekening met elkaar en neem de regels van de overheid in acht!

Het bestuur