0

Sloepennetwerk
Sloepennetwerk

Sloepennetwerk alternatief Wateralmanak

Bron: website sloepennetwerk.nl

Sloepennetwerk is het alternatief voor de alom bekende wateralmanak waarmee u gemakkelijk en snel een boeiende vaarroute met uw sloep kunt plannen. Hun vaarnetwerk beslaat verschillende regio’s in Nederland en is sterk groeiend. Regelmatig komen er nieuwe knooppunten bij, zodat u steeds een nieuwe route kunt samenstellen om de verschillende schitterende wateren van Nederland te ontdekken. Hou de website van Sloepennetwerk dus in de gaten voor nieuwe routes. 

Op hun website en via de Sloepennetwerk app kunt u eenvoudig uw route uitstippelen. Bijvoorbeeld naar de Zaanse Schans. Hierbij kunt u rekening houden met de lengte en duur van uw tocht. Daarnaast wordt ook de doorvaarthoogte vermeld en rekening gehouden met de waterdieptes. Dit voorkomt oponthoud of lange wachttijden bij een te lage brug die open moet. 

Om uw reis nog verder te veraangenamen zijn hun routes voorzien van verschillende horeca- en overnachtingsmogelijkheden. Zo kunt u ongestoord rondvaren, genieten en uw vaartocht zo lang maken als u zelf wilt.

Bent u zelf niet in het bezit van een sloep, kano of ander vaartuig? Geen nood. Op de knooppuntenkaart zijn ook verhuurbedrijven te vinden, waar u een boot kunt huren om u op de Hollandse wateren te wagen. U kunt vanaf deze punten makkelijk uw tocht plannen aan de hand van de diverse knooppunten op de vaarkaart. In elke regio zijn verhuur, horeca, hotels of bed en breakfast locaties aanwezig. Zo bent u niet gebonden aan uw eigen provincie en krijgt u de kans ook andere gebieden in Nederland te verkennen.