1
+1

Ronden van de benedenwindse boei
Ronden van de benedenwindse boei

Zeilchallenge Uitgeestermeer

Op zaterdag 23 juni, een dag voordat de befaamde Volvo Ocean Race in Den Haag finishte, is de Zeilchallenge gehouden op het Uitgeestermeer. Vier zeilverenigingen rondom het Uitgeestermeer organiseren gezamenlijk de zeilchallenge voor jeugd (wedstrijd) zeilers. Kinderen die de eerste beginselen van het zeilen al onder de knie hebben worden dan uitgedaagd om een wedstrijdje met elkaar te varen.

De stoere zeilers
De stoere zeilers
Optimistenveld
Optimistenveld
Strijd tussen Splash en een Topaz
Strijd tussen Splash en een Topaz

Afgelopen zaterdag waren het super zeilomstandigheden voor zowel de beginner als de gevorderde zeiler. Om 13.00 uur stonden 37 stoere zeilers (meiden en jongens), tussen de 8 en 17 jaar oud, in de haven van de ZWVU in Uitgeest te popelen om het meer op te gaan. In 2,5 uur tijd konden de verschillende klassen 7 keer starten en een wedstrijd zeilen met windsnelheden variërend tussen de windkracht 3 en 4 Bft. Om de veiligheid op het water te waarborgen waren er 8 rescueboten aanwezig. Zij assisteerden, als er iemand omsloeg, met het leeghozen van de bootjes, gaven tips en hielden het welzijn van de jonge zeilers in het oog.
Aan het einde van de dag kreeg iedere deelnemer een mooi aandenken en de meest succesvolle zeilers werden beloond met mooie prijzen, gesponsord door watersportwinkels Blue Peter en Dekker Watersport.
De 4 organiserende zeilverenigingen (Zeilvereniging De Onderlinge, Watersportvereniging Wormer, ZWVU Uitgeest en ARZV Akersloot) zijn trots op de prestaties van de jeugdleden en kijken terug op een zeer geslaagde dag. Goed om te zien dat er met zoveel enthousiasme wordt genoten van deze sport!
Lijkt het je leuk om ook te gaan zeilen, neem dan contact op met één van de vier verenigingen en je bent van harte welkom om een keer te komen kijken of een les te volgen.
Voor meer foto's zie webalbum en uitslagen.

Foto's en tekst van Bianca van den Outenaar.