1
+1

19 mei Openingstocht
19 mei Openingstocht

Foto's 19 mei openingstocht

Klik hier voor foto's vertrek deelnemers

19 mei Openingstocht
19 mei Openingstocht
19 mei Openingstocht
19 mei Openingstocht
19 mei Openingstocht
19 mei Openingstocht

Op zondag 19 mei a.s. gaat weer de traditionele Openingstocht van het Vaarseizoen gevaren worden. Onze boten zijn te water gelaten en de meeste masten en mastjes staan er weer op. Helemaal klaar om gepavoiseerd mee te varen met de Openings-tocht van onze haven in Akersloot naar de oude binnenstad van Alkmaar, en weer terug.
Het programma voor deze tocht is zo langzamerhand ook een traditie geworden van vele jaren. En dat willen we nog wel een tijdje zo houden!
Aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeenten Alkmaar en Castricum hebben we gevraagd of er weer wethouders zijn die dit traditionele gebeuren ven de ARZV willen meemaken.

Het Bestuur van de ARZV stelt het zeer op prijs als veel leden van de vereniging met hun motor- of zeilboot meevaren in de Openingstocht.
U vaart toch ook mee met uw versierde boot ?!!

Het programma:
 
09.00 uur Ontvangst met koffie in De Roef.

10.15 uur Uitvaren uit de haven.
10.30 uur Achter het Admiraalsschip aan varen naar Alkmaar.
11.15 uur Gezamenlijke doortocht door de Leeghwaterbrug.
11.30 uur Vlootschouw bij de Accijnstoren.

12.00–14.00 uur Gezellig samenzijn op de Platte Stenen Brug bij “De Lindeboom” en de “Buren”.
Maar om:
14.15 uur gaan de bruggen weer draaien voor de terugtocht.
17.00 uur Gezellige muziek in de Roef.
18.00 uur Schippersmaaltijd in en bij De Roef.
 
Dus wij verwachten u tussen 09.00 en 10.00 uur in De Roef voor een bakje koffie of thee met een lekkere verrassing.

We rekenen er op, dat het mooi vaar-weer is die dag!

Bij steiger van de Accijnstoren legt het Admiraalsschip aan. Alle meevarende boten varen ter begroeting in kiel-linie langs het Admiraalsschip.

Na het begroeten van de Admiraal en de mee-varende gasten bij de Accijnstoren meren we zoveel mogelijk af in het Luttik Oudorp achter de Rotorenbrug (de ijzeren brug) en de St. Annabrug. De maximale diepgang is 1,40 meter. Voorbij de Kuypersbrug (bij het huis met de kogel) kan afgemeerd worden met een maximale diepgang van 1,15 meter (aan het Waagplein en de Voordam).

N.B. 1:
Een speciaal verzoek van de havendienst van Alkmaar is, dat alle schepen die afmeren in het Luttik Oudorp, aan het Waagplein en de Voordam: zich eerst omdraaien en dan met de boeg in de richting van het Noordhollands-kanaal afmeren.

N.B. 2:
Schepen met een grotere diepgang mogen afmeren aan de Bierkade, met dien verstande dat er niet meer dan twee schepen naast elkaar mogen liggen in het Noordhollands-kanaal. Dit is een eis van de Havendienst van Alkmaar.

Vervolgens gaan we allen naar de Plattestenenbrug en de Visbanken: voor een drankje en een hapje bij “De Lindeboom” of “De Buren”.

Om ca. 14.15 uur worden de Kuyperbrug, St. Annabrug en de Rotorenbrug weer bediend door de havendienst van Alkmaar. En kunnen we de terugtocht aanvaarden naar Akersloot.
Vanaf ongeveer 17.00 uur kunnen we gezellig een drankje drinken in de Roef.
Waarna om ca. 18.00 uur het buffet voor de Schippersmaaltijd zal worden geopend, aangeboden door de Vereniging.

Tot ziens op zondag 19 mei.
We rekenen op uw deelname aan deze gezellige verenigings-tocht en -dag.
 
Het Bestuur van de ARZV.