1
+1

10 mei Openingstocht
10 mei Openingstocht

10 mei openingstocht

Donderdag a.s. (Hemelvaartsdag) gaat weer de traditionele Openingstocht gevaren worden. Onze boten zijn weer te water gelaten en de meeste masten en mastjes staan er inmiddels op. Helemaal klaar om gepavoiseerd mee te varen met de Openings-tocht van onze haven in Akersloot naar de oude binnenstad van Alkmaar, en weer terug.
Het programma voor deze tocht is zo langzamerhand ook een traditie geworden van vele jaren. En dat willen we nog wel een tijdje zo houden! Van de gemeente Alkmaar hebben we al de toezegging, dat er 2 wethouders (mevr. Konijn en dhr. Nagengast) mee varen op het Admiraalsschip. U vaart toch ook mee met uw versierde boot ?!!

Het PROGRAMMA:
 
09.00 uur Ontvangst met koffie in De Roef.
10.15 uur Uitvaren uit de haven.
10.30 uur Achter het Admiraalsschip aan, op naar Alkmaar.
11.15 uur Gezamenlijke doortocht door de Leeghwaterbrug.
11.30 uur Vlootschouw bij de Accijnstoren.
12.00–14.00 uur Gezellig samenzijn bij “De Lindeboom” en de “Buren”.

N.B. Vanaf 1 mei is het ook mogelijk om de Grote kerk te beklimmen…. Kijk eens op: www.klimnaardehemel.nl

Maar om:
14.15 uur gaan de bruggen weer draaien voor de terugtocht.
17.00 uur Gezellige muziek in de Roef.
18.00 uur Schippersmaaltijd in en bij De Roef.
 
Dus wij verwachten u tussen 09.00 en 10.00 uur in De Roef voor een bakje koffie of thee met een lekkere verrassing.

We rekenen er op, dat het mooi vaar-weer is die dag!

Bij steiger van de Accijnstoren legt het Admiraalsschip aan. Alle meevarende boten varen ter begroeting in kiel-linie langs het Admiraalsschip.

Na het begroeten van de Admiraal en de mee-varende gasten bij de Accijnstoren meren we zoveel mogelijk af in het Luttik Oudorp achter de Rotorenbrug (de ijzeren brug) en de St. Annabrug. De maximale diepgang is 1,40 meter. Voorbij de Kuypersbrug (bij het huis met de kogel) kan afgemeerd worden met een maximale diepgang van 1,15 meter (aan het Waagplein en de Voordam).

N.B. 1:
Een speciaal verzoek van de havendienst van Alkmaar is, dat alle schepen die afmeren in het Luttik Oudorp, aan het Waagplein en de Voordam: zich eerst omdraaien en dan met de boeg in de richting van het Noordhollands-kanaal afmeren.

N.B. 2:
Schepen met een grotere diepgang mogen afmeren aan de Bierkade, met dien verstande dat er niet meer dan twee schepen naast elkaar mogen liggen in het Noordhollands-kanaal. Dit is een eis van de Havendienst van Alkmaar.

Vervolgens gaan we allen naar de Plattestenenbrug en de Visbanken:  voor een drankje en een hapje bij “De Lindeboom” of “De Buren”.

Om ca. 14.15 uur worden de Kuyperbrug, St. Annabrug en de Rotorenbrug weer bediend door de havendienst van Alkmaar. En kunnen we de terugtocht aanvaarden naar Akersloot. Vanaf ongeveer 17.00 uur kunnen we gezellig een drankje drinken in de Roef. Waarna om ca. 18.00 uur het buffet voor de Schippersmaaltijd zal worden geopend, aangeboden door de Vereniging.

Tot ziens op donderdag 10 mei.
We rekenen op uw deelname aan deze gezellige verenigings-tocht en -dag.
 
Het Bestuur van de ARZV.

Login Form

Inloggen is alleen mogelijk voor ARZV leden.

Bedankt voor uw bezoek.