0

Tewaterlating
Tewaterlating

Tewaterlating 2019

 Tijdens de afgelopen ‘winter’ is er weer hard gewerkt aan de voorzieningen op de haven. Tussen steiger 5 en het schiphuis is een heel slecht stuk beschoeiing vervangen, het schiphuis is op twee belangrijke punten gerepareerd zodat het nog even mee kan en de trailerhelling tussen steiger 4 en 5 is weer terug van weggeweest. De grootste verandering heeft echter in de loods plaatsgevonden. Daar is het magazijn van De Roef ingrijpend vernieuwd en uitgebreid alsmede een nieuwe spoelkeuken gerealiseerd. Tevens zijn achter de doucheruimte kleedkamers gebouwd voor wedstrijd- en leszeilers, alsmede een nieuw goed toegankelijk mindervaliden-toilet. Het oude mindervalidentoilet is nu bestemd als wasmachineruimte voor leden en gasten.

Het einde van de winterperiode komt nu echter in het zicht. Regen en storm op dit moment, maar de voorbereidingen op de tewaterlating zijn inmiddels in volle gang. De tewaterlating vindt dit jaar plaats op zaterdag 13 en zondag 14 april. Het vertrouwde team vrijwilligers is er weer helemaal klaar voor. We beginnen op zaterdag om 8.00 uur met het leegrijden van de loods. Als alles voorspoedig verloopt, zal dit rond koffietijd gereed zijn. Daarna gaan eerst de open zeilboten, die op het botenplein staan, te water. Net voor of net na de lunch beginnen we dan met de boten op het parkeerterrein. Allereerst gaan de boten te water die parallel aan de weg staan (in totaal 60 stuks) en daarna, als er nog tijd is, de boten op de eerste lange rij.

Op zondag gaan we verder met het parkeerterrein. Om 8.00 uur beginnen we traditiegetrouw met de hoek waar de motorboten staan en daarna volgen de boten op de lange rijen. De verwachting is dat het parkeerterrein in de loop van de middag leeg zal zijn.

De trailerboten op het botenplein worden voor zaterdag door de havenmeester opzij gezet en gaan op een ander tijdstip in overleg met de havenmeester te water.
Voor de 14-dagenregeling in de loods zijn nog slechts 4 boten opgegeven. Deze boten worden gemarkeerd met een rood bordje (niet verwijderen!!!) en gaan dit weekend de loods in (De eigenaren hoeven hier niet persé bij aanwezig te zijn). Deze boten gaan op zaterdagochtend 27 april te water.

Prepareer uw boot (ladders weg, landvasten eraan), afsluiters dicht en zorg dat u op tijd aanwezig bent; het gaat meestal vlotter dan u denkt! In de afgelopen jaren is het twee keer voorgekomen dat boten die net in het water waren gelegd een poging deden tot zinken als gevolg van kapotte slangen en afsluiters. In beide gevallen waren de eigenaren niet bij de tewaterlating en heeft de havenmeester net op tijd in kunnen grijpen. Het is dus niet voor niets dat wij willen dat de eigenaren erbij zijn om de boot te controleren als de boot te water gaat!!! Indien u echt niet bij de tewaterlating kunt zijn, laat het dan vooraf aan de havenmeester weten en overhandig de sleutels van de boot zodat hij de boot kan nalopen. Een eenmaal gezonken boot van de bodem afhalen is een lastige en kostbare klus!

Over klussen gesproken: vanaf 30 maart mag er in de loods en op het parkeerterrein/botenplein niet meer worden geschuurd in verband met poetsen en afschilderen.

De bergingscommissie

Login Form

Inloggen is alleen mogelijk voor ARZV leden.

Bedankt voor uw bezoek.