2
+2

Maai gebied waterplanten
Maai gebied waterplanten

Waterplanten Alkmaardermeer worden gemaaid

Bron: Noordhollands Dagblad 29 maart 2018.

Akersloot * Zo'n 150 hectare waterplanten in delen van het Alkmaarder- en Uitgeestermeer worden deze zomer gemaaid. Dat meldt het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer. De planten, vooral waterpest, worden gemaaid langs de vaargeul van het Alkmaardermeer, het midden van het Uitgeestermeer en de randen van snelvaargebied De Deilings.
Eind mei bekijkt het schap welke zones dat precies zijn. Het recreatieschap noemt dit éen korte termijn oplossing om de waterplantenproblematiek in de hand te houden'. De werkzaamheden vinden plaats tussen begin juli en eind augustus. Door zo laat te maaien hoopt het schap te voorkomen dat er opnieuw overlast ontstaat in het naseizoen.
'Bijkomend voordeel is, dat de vissen niet verstoord worden in de paaitijd', meldt het recreatieschap. Langs de randen komt recreatiebetonning om aan te geven waar gevaren kan worden en waar niet vanweg de waterplanten. Dit zorgt voor duidelijkheid en veiligheid op het water.
De waterplanten worden dit jaar gemonitord en er zal aanvullend onderzoek plaatsvinden om tot een een duurzame oplossing te komen.

 

Login Form

Inloggen is alleen mogelijk voor ARZV leden.

Bedankt voor uw bezoek.